Particulier nieuws
Zakelijk nieuws

Zakelijke computer- en elektronicaverzekering uitgelicht

Er zijn nog maar weinig bedrijven die hun werk kunnen doen zonder elektronische apparatuur. Veel kantoren staan vol met computers, laptops en servers. Wat als deze essentiële spullen beschadigd raken of zelfs helemaal uitvallen? Naast een forse kostenpost voor vervanging van de apparatuur kan het ook je bedrijf platleggen, met een nog grotere schade tot gevolg. Met de zakelijke computer- en elektronicaverzekering beperk je dit risico.

Wat houdt een zakelijke computer- en elektronicaverzekering in?
Deze verzekering dekt schade aan of verlies van elektronische apparatuur die essentieel is voor je dagelijkse werkzaamheden. Of het nu gaat om schade door diefstal, brand of waterschade; deze verzekering helpt je om weer snel aan het werk te gaan. Gaat je kop koffie per ongeluk over die dure laptop? Afhankelijk van voorwaarden kan deze schade ook gedekt zijn.

Wat wordt doorgaans wel en niet gedekt?
Meer specifiek vallen de volgende zaken onder de dekking van de gemiddelde computer- en elektronicaverzekering:

  • Brand en explosie
    Schade veroorzaakt door brand of een explosie is doorgaans gedekt.
  • Diefstal en inbraak
    Als je apparatuur wordt gestolen of beschadigd raakt na een inbraak, kun je rekenen op de verzekering voor compensatie.
  • Waterschade
    Dit heeft betrekking op schade door onder andere lekkage, wat in veel kantoorgebouwen een reëel risico is, en dit is meestal gedekt
  • Menselijke fout
    Van de omgevallen kop koffie op een laptop tot een server die beschadigd raakt tijdens een verhuizing, deze zogenoemde accidentele schade is vaak inbegrepen.

Ondanks de relatief uitgebreide dekking moet je ook rekening houden met standaard uitsluitingen. Normale slijtage wordt bijvoorbeeld niet gedekt, en ook opzettelijke schade valt buiten de verzekering. Wordt een explosie veroorzaakt door vandalisme of is er zelfs sprake van terrorisme? Schade door deze gebeurtenissen sluiten veel verzekeraars uit van dekking. Lees goed de voorwaarden als je exact wilt weten wat de verzekering dekt.

Aanvullende dekking mogelijk
Iedere verzekeraar bepaalt de eigen dekking. Zo kan de ene verzekeraar schade aan beeld- en geluidsapparatuur wel vergoeden, terwijl de andere dit niet standaard doet. Ook kunnen er verschillen zijn in landen waar de dekking geldt. Is bijvoorbeeld foto-apparatuur uitgesloten en heb je dat wel nodig? Of gaat het om andere specifieke zaken als meetapparatuur of lichtreclame? Check of je dit als aanvullende module kunt verzekeren.

Waar moet je op letten bij het afsluiten?
Bij het kiezen van de juiste verzekering voor jouw bedrijf is het belangrijk om niet alleen naar de prijs te kijken. Zorg ervoor dat je een verzekering vindt die past bij de specifieke behoeften en risico's van jouw bedrijf. Zorg ervoor dat je de polisvoorwaarden grondig doorneemt zodat je precies weet wat wel en niet gedekt is. Check ook in hoeverre er een eigen risico van toepassing is. Mogelijk kun je kiezen voor een hoger risico dan de standaard eigen risico, met als voordeel korting op de verzekeringspremie.

Vraag je jezelf af in hoeverre een zakelijke computer- en elektronicaverzekering aansluit bij de risico’s van jouw bedrijf? We kijken graag met je mee. Vul hiervoor vrijblijvend het onderstaande formulier in.

Meer weten of persoonlijk advies?

Persoonsgegevens
Vraag/opmerking

Oscar Prent Assurantiën BV maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie